Enter your keyword

Νόστιμες συνταγές με σπαράγγια

Νόστιμες συνταγές με σπαράγγια

Νόστιμες συνταγές με σπαράγγια

Πολλοί δε γνωρίζουν ότι το σπαράγγι συνοδεύει ευχάριστα το κοτόπουλο, το ψάρι ή το κρέας.

Θαυμάσιο ως σαλάτα, προσθέτει πλούσια γεύση στο τραπέζι μας, ενώ η ουδέτερη γεύση του, το κάνει να ταιριάζει με ό,τι άλλο επιλέξουμε για γεύμα μας!

Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε ολόκληρα ή να τα κόψουμε σε κύβους.

Μια συμβουλή για να μη σπάσουν: πριν τα βράσουμε τα δένουμε με κλωστή σε ματσάκι. Τα σπαράγγια πρέπει να είναι καλοβρασμένα (όχι παραβρασμένα), γιατί διαφορετικά οι ίνες που έχουν αλλοιώνουν τη γεύση τους.

Σαλάτα με σπαράγγια

Σαλάτα με σπαράγγια

Υλικά (για 1 μερίδα)

150 – 200 γρ. σπαράγγια

Ξύδι (λευκό) ή λεμόνι

Ψιλοκομμένο Κρεμμύδι

Άνιθος

1-2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Aλάτι – Πιπέρι

 

Προετοιμασία – εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Είναι καλό να αφαιρεθούν τα δύο τρίτα του βλαστού, προς τη βάση του σπαραγγιού. Προσθέτουμε τα σπαράγγια μας σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα σπαράγγια.

Μια σαλάτα τόσο θρεπτική, με χαμηλή θερμιδική αξία. Απολαύστε την κρύα ή ζεστή.

Ομελέτα με σπαράγγια

ομελλέτα με σπαράγγια

Υλικά (για 1 μερίδα)

2 αυγά, 1 φέτα ψωμί

100 – 150 γρ. βρασμένα στραγγισμένα σπαράγγια

Aλάτι – Πιπέρι

2 κουταλιές Ελαιόλαδο

 

Προετοιμασία – εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα ψωμί σε κυβάκια και τα σπαράγγια σε κυβάκια.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε το μίγμα αβγού πάνω στο ψωμί και στα σπαράγγια και μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη. Τη σερβίρουμε ζεστή.