Υλικά Συνταγής
1 κιλό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 καρότο σε κυβάκια
4 σκ. σκόρδο
500γρ ρεβύθια ΒιοΑγρός
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή κον κασέ
1 κλαδάκι θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής για να φουσκώσουν.
• Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε για 30΄ και έπειτα τα στραγγίζουμε.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
• Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα.
• Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβύθια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό.
• Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβύθια.
• Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Συμβουλή: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή.