Υλικά Συνταγής

1 κιλό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 καρότο σε κυβάκια
4 σκ. σκόρδο
500γρ ρεβύθια ΒιοΑγρός
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή κον κασέ
1 κλαδάκι θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής για να φουσκώσουν.
    • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε για 30΄ και έπειτα τα στραγγίζουμε.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
    • Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα.
    • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβύθια, το θυμάρι,  το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό.
    • Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβύθια.
    • Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Συμβουλή: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή.