Υλικά Συνταγής

500 γρ. φακές ψιλές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
​2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
​2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα
​2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
​2 καρότα τριμμένα
​2 φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
​2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας
​2 δαφνόφυλλα
λίγη ρίγανη
λίγο ξύδι, λίγο ελαιόλαδο & μαϊντανός για το σερβίρισμα
αλάτι & πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
    • Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
    • Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
    • Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
    • Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε με ελιές, φέτα και τραγανό ψωμί.