Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
- Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε με ελιές, φέτα και τραγανό ψωμί.