Υλικά Συνταγής
100 γρ. φακές μουλιασμένες σε νερό για 2 ώρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι μακρύ
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.
    • Αλατίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 12- 15 λεπτά.
    • Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε και κρατάμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
    • Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
    • Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.