Blog
image1

Kέϊκ με τριπλή σοκολάτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

- 250g ψιλοκομμένη κουβερτούρα

- 250ml ρόφημα βρώμης

- 150g sugar/125ml ηλιέλαιο

- 300g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια κόρν φλάουρ

- 2 κουταλάκια μπέικιν παόυντερ

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα:

- 1 συσκευασία La Vida Vegan Chocolate Spread

- 250g κουβερτούρα

- 100g μύρτιλλα/100g βατόμουρα

- 50g μούρα/ 20g φραγκοστάφυλα

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βάλτε το ρόφημα βρώμης, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και μετά προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και βάζετε αργά τα υγρά συστατικά.
  4. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά στο φούρνο. Μετά το ψήσιμο αφήστε το να κρυώσει.
  5. Κόβετε το κείκ οριζοντίως και δημιουργούνται 2 layer. Καλύπτουμε το κάτω μέρος με La Vida Vegan Chocolate και έπειτα βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι.
  6. Λιώστε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, απλώστε την στο κείκ και αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα, γαρνίρετε το κέικ με τα φρούτα.