bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Σαλάτες

Υλικά Συνταγής
100 γρ. φακές μουλιασμένες σε νερό για 2 ώρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι μακρύ
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.
    • Αλατίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 12- 15 λεπτά.
    • Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε και κρατάμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
    • Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
    • Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Σαλάτες

Υλικά Συνταγής

500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια ΒιοΑγρός
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
1 αγγουράκι τουρσί σε κύβους
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
    • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το αγγουράκι τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
    • Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
    • Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Το πιο απολαυστικό γλυκό του καλοκαιριού γίνεται vegan. Φτιαγμένο με τα πιο αγνά βιολογικά υλικά, γίνεται να μην το απολαύσεις; Η πιο εύκολη συνταγή για vegan παγωτό είναι εδώ! Ποιος θα αντισταθεί;

Συστατικά

- 2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)

- 400 ml βιολογικό γάλα καρύδας AMAIZIN BIO

- 80g  Βιολογικό κακάο 1% ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 1 κ.γ. φυσική βανίλια

- 200 ml βιολογικό σιρόπι αγαύης ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 100g σταγόνες σοκολάτας

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια και την αγαύη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη εάν το επιθυμούμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μας. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
  3. Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-chocolate-chip-ice-cream.html

Διάβασε