bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ξεφλουδισμένες βιολογικές πατάτες ΒΙΟΑΓΡΟΣ
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 βιολογικά καρότα ΒΙΟΑΓΡΟΣ
  • 1 λάχανο σε φέτες
  • 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • σπόροι από ρόδι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λάδι, σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ για λεία υφή για να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα, αφού την έχουμε ξαναζεστάνει λίγο και πασπαλίζουμε με σπόρους από ρόδι.
Διάβασε
Στην κατηγορία: Σαλάτες

Υλικά

200 γρ φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
Ρόκα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
25 γρ φέτα σε κυβάκια
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κ.σ ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Σαλάτες

Υλικά Συνταγής
100 γρ. φακές μουλιασμένες σε νερό για 2 ώρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι μακρύ
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.
    • Αλατίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 12- 15 λεπτά.
    • Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε και κρατάμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
    • Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
    • Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.

Διάβασε