Υλικά Συνταγής
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια ΒιοΑγρός
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
1 αγγουράκι τουρσί σε κύβους
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
• Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το αγγουράκι τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
• Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
• Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Υλικά Συνταγής
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο «ΒιοΑγρός»
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα με σιρόπι αγαύης «ΒιοΑγρός»
Φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ολικής άλεσης ή λευκό, 2 φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αλείφετε το φυστικοβούτυρο στη βάση της μιας φέτας, από επάνω αλείφετε την μαρμελάδα φράουλα και σκεπάζετε με την δεύτερη φέτα τοστ.
Υλικά Συνταγής
Ρυζογκοφρέτα με αλάτι «ΒιοΑγρός»
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο «ΒιοΑγρός»
Μισό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
3-4 καρύδια σπασμένα σε κομμάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύετε το φυστικοβούτυρο με τα σπασμένα καρύδια, το αλείφετε στην ρυζογκοφρέτα και βάζετε επάνω τις φέτες μήλου. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα προαιρετικά.