Υλικά
250 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
200 γρ βρώμη
60 γρ αμύγδαλα ανάλατα
2-3 κ.σ σιρόπι αγαύης
½ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
2 κ.γ σπόρους chia
2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
Μέθοδος εκτέλεσης
• Μουλιάζουμε τα βερίκοκα για 10-15’. Παράλληλα στο μπλέντερ χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα μέχρι να γίνουν μια πάστα και μεταφέρουμε στο μπολ.
• Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής και ομοιόμορφη ζύμη.
• Πλάθουμε μπαλάκια. Καλή απόλαυση!
Συνταγή από @healthytasteland
Υλικά
140 γρ χουρμάδες απύρηνοι
1 κ.σ λάδι καρύδας
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
200 γρ βρώμη
30 γρ κάσιους
20 γρ ηλιόσποροι
20 γρ φυστίκια πεκάν
30 γρ φυστικοβούτυρο
50 γρ γάλα ψημένου αμυγδάλου
25 γρ λιωμένη κουβερτούρα με λίγο λάδι καρύδας (προαιρετικά)
Μέθοδος εκτέλεσης
• Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε νερό για μισή ώρα. Στραγγίζουμε και τους χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να γίνουν μια πάστα.
• Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, του ξηρούς καρπούς (τους χοντροκόβουμε με το χέρι), το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
• Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας καλά. Αν θέλουμε περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο.
• Αφαιρούμε και κόβουμε σε κομμάτια. Καλή απόλαυση!
Συνταγή από @healthytasteland
Υλικά
Σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα ολόκληρα
½ πορτοκάλι
3 κ.σ ζάχαρη καρύδας
150 γρ μέλι
Ζύμη:
200 γρ χυμό πορτοκάλι
100 γρ ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
¼ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη
80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
270 γρ αλεύρι ολικής μαλακό
Μέθοδος εκτέλεσης
Συνταγή από @healthytasteland