bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

250 γρ βιολογικό βούτυρο κακάο σε κομμάτια
2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
6 κ.σ. ζάχαρη χουρμά
2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη
2 κ.σ. μαστίχα λικέρ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. baking powder
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανθόνερο
Άχνη Στέβιας

Μέθοδος εκτέλεσης

• Λιώνουμε το βούτυρο κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το αμυγδαλοβούτυρο, τη ζάχαρη χουρμά, το γλυκαντικό, τη μαστίχα, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
• Πλάθουμε σε κουραμπιέδες (των 30 γρ) και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
• Ψήνουμε στους 190*C για περίπου 20-22’ λεπτά. (Μόλις βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί)
• Αφού κρυώσουν, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι(κόσκινο) την άχνη στέβιας.

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά Συνταγής

200 γρ αλεύρι καρύδας

360 γρ γάλα καρύδας, κονσέρβα

360 γρ γάλα ψημένου αμυγδάλου

10 0γρ μέλι

275 γρ λιωμένη μπανάνα

100 γρ σταγόνες κουβερτούρα

4 αυγά

80 γρ ταχίνι ολικής άλεσης

6 κ.σ νερό

2 κ.γ μπέικεν πάουντερ

2 κ.σ λάδι καρύδας

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Κανέλα

Ξύσμα πορτοκάλι

 

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):

 

125ml γάλα καρύδας κονσέρβα, παγωμένο

40 γρ μέλι με κακάο και μπανάνα

20 γρ κουβερτούρα λιωμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα το ταχίνι με το νερό μέχρι αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κέικ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε μια φόρμα 10x40 εκ στρώνουμε μια λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180-190*C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. (Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, αν είναι έτοιμο θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή)
  • Αν θέλουμε να προσθέσουμε τη σοκολατένια επικάλυψη: Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα καρύδας, όταν πήξει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Αφού κρυώσει το κέικ μας, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσσο και τη λιωμένη σοκολάτα. Καλή απόλαυση!

(Διατηρείται στο ψυγείο)

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

ΥΛΙΚΑ:
Για 6 donuts:
-1 μικρή γλυκοπατάτα
-1 ώριμη μπανάνα
-2 κ.σ. λάδι καρύδας
-2 κ.σ. La Vida Vegan Dark Chocolate Spread
-30g κακάο σε σκόνη
-30g ζάχαρη καρύδας
-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
-2 κ.σ. αλέυρι καρύδας / 2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
-1/2 κ.γ. αλάτι
-1/2 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
-1/4 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- La Vida Vegan Dark Chocolate Spread για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C,
2. Αλείφουμε το ταψί με λάδι καρύδας.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. (τη γλυκοπατάτα την προσθέτετε ωμή).
4. Ψήνετε τα donuts στους 175ο C για 15-18 λεπτά
5. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα από το ταψί.
6. Βάλτε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν.
7. Ζεσταίνετε το επάλειμμα the La Vida Vegan Dark Chocolate και το ρίχνετε πάνω στα donuts.
8. Γαρνίρετε με κομμάτια από φουντούκι και καρύδα.

Διάβασε