bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Φτιάξτε μοναδικό κερκυραϊκό σοφρίτο με κρέμα κουζίνας ρυζιού χωρίς γλουτένη The Bridge

Συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (μενταγιον από κιλότο) κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0.5cm
200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml κρέμα κουζίνας χωρίς γλουτένη The Bridge
100g βούτυρο
40ml ελαιόλαδο
300ml νερό
5 σκ. σκόρδο
100ml λευκό κρασί
80ml λευκό Balsamico
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
5 – 6 πατάτες

Προετοιμασία

    1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
    2. Αλευρώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
    4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το Balsamico, ξύνουμε με μια κουτάλα τον πάτο του τηγανιού και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
    5. Διαλύουμε τον κύβο στο καυτό νερό.
    6. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μοσχάρι, το κρασί και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το νερό και την κρέμα κουζίνας ρυζιού The Bridge.
    7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να δέσει.
    8. Μόλις μαγειρευτεί το κρέας, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό.
    9. Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ πατάτας.
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 20’
Μερίδες 6

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Απολαύστε ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με κρέμα κουζίνας καρύδας χωρίς γλουτένη The Bridge

Συστατικά
2 φιλέτα κοτόπουλο
150ml κρέμα κουζίνας καρύδας χωρίς γλουτένη THE BRIDGE
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
350γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
100ml λευκό κρασί
1 κύβο κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Ρύζι μπασμάτι

Προετοιμασία

    1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
    2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο.
    3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι.
    4. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
    5. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και εριμένουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
    6. Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
    7. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας κόβοντας το σε μικρά κομμάτια.
    8. Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
    9. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο και το κοτόπουλό μας.
    10. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά) προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα καρύδας, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
    11. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
    12. Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    13. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας.
Χρόνος προετοιμασίας 25΄
Μερίδες 4

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Λαζάνια με vegan μπεσαμέλ από ρόφημα σόγιας της The Bridge που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Συστατικά
Υλικά για τα λαζάνια:
16 λαζάνια
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
15 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη vegan μπεσαμέλ:
100 γρ. λάδι
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο ρόφημα σόγιας της Bridge
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι

Προετοιμασία

Για τη σάλτσα μανιταριών
    1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
    2. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
    3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα τοματίνια και τις πιπεριές
Αλατοπιπερώνουμε

Για τη vegan μπεσαμέλ
    1. Τσιγαρίζουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι
    2. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′
    3. Ζεσταίνουμε το ρόφημα σόγιας σε χωριστή κατσαρόλα
    4. Αδειάζουμε το χλιαρό ρόφημα σόγιας στην κατσαρόλα με το αλεύρι
    5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το ταψί και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη από τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λετπά στους 180 βαθμούς.

Χρόνος προετοιμασίας 25΄
Χρόνος ψησίματος 40’
Μερίδες 4

Διάβασε