bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Υλικά:

- 500g βιολογικούς γίγαντες

- 680g ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

- λουκάνικα τόφου από σόγια

- 3 κρεμμύδια

- 2 πιπεριές Φλωρίνης

- 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές)

- 1 πράσινη πιπεριά

- 4 σκ. σκόρδο

- 1 κ.σ καπνιστή, αποξηραμένη ντομάτα

- 1 κ.σ πάπρικα, τσίλι (προεραιτικά)

- βιολογικό ελαιόλαδο

- θαλασσινό αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες
  2. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές

4.10 λεπτά πριν να είναι έτοιμοι προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/gigantes-spetzofai.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Αυτή η ομελέτα χωρίς αυγά εκτός από θρεπτικότατη είναι και πεντανόστιμη. Το βιολογικό ρεβυθάλευρο είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να αποφύγετε ή να  μειώσετε τους υδατάνθρακες, αν θέλετε να αποφεύγετε τη γλουτένη, αν δεν σας αρέσουν τα όσπρια (δεν έχει γεύση από ρεβύθια) και κυρίως αν  αναζητάτε νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές τροφές. Προσθέτουμε  τη διατροφική μαγιά για "τυρένια γεύση" και τα λαχανικά για να είναι πιο δροσερό και χορταστικό το πιάτο. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε ότι υλικό θέλετε (όπως για παράδειγμα κολοκυθάκια, κρεμμύδι, ελιές κ.α).

 

Συστατικά

- 100g βιολογικό ρεβυθάλευρο ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 20g τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι

- 20g διατροφική μαγιά

- 20g ελαιόλαδο

- 200g νερό

- αλάτι

- ελιές σε ροδέλες

- τομάτα κομμένη σε καρέ

- φρέσκο κρεμμυδάκι

- 1/2 κ.γ. ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα μας. Σε μέτρια φωτιά είναι έτοιμη σε 10 λεπτά. Αν έχετε ομελετιέρα ακόμη καλύτερα.

https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-omelete-rebythaleyro.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Ζυμαρικά οσπρίων και ημίξηρες τομάτες, αλάτι Μεσολογγίου και λίγο σκόρδο και είναι έτοιμη η πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχετε φάει!

 Συστατικά

- 250g βιολογικές βίδες κόκκινης φακής ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 3-4 κ.σ. βιολογική ημίξηρη τομάτα ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- ελαιόλαδο

- θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- τσίλι τριμμένο

- 1- 2 σκελίδες σκόρδο

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε 1- 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε) και τις περνάμε από την πρέσα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο (δεν ανάβουμε ακόμη το μάτι).
  2. Βράζουμε τις βίδες από κόκκινες φακές σε αλατισμένο νερό.
  3. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομματάκια.    
  4. Οι βίδες από κόκκινες φακές είναι έτοιμες σε 4 λεπτά, οπότε στα 2-3 λεπτά ανάβουμε το μάτι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο. 
  5. Αφού έχει κάψει το λάδι, προσέχουμε να μην μαγειρέψουμε το σκόρδο μας για παραπάνω από 1-2 λεπτά, ώστε να μην πικρίσει. Σουρώνουμε τις βίδες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις τομάτες και τσίλι τριμμένο.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/03/skordomakarona-me-liastes-ntomates.html

Διάβασε