bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Υλικά Συνταγής

1 λίτρο ζεστό νερό
200 γρ. φάβα κίτρινη ΒιοΑγρός
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι & αλάτι
ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1.200 γρ. ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών και 1.200 γρ. νερό)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω βραστό νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Την αφήνουμε μέχρι να βγάλει χρώμα το νερό. 
    • Σουρώνουμε τη φάβα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
    • Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη φάβα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε κατευθείαν με τον ζωμό. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
    • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
    • Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.
    • Ρίχνουμε την φάβα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε με ψημένα τοματίνια και κρεμμύδια σε ροδέλες, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι & πιπέρι.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Το τζατζίκι έγινε…vegan! Η συνταγή του ελληνικού παραδοσιακού εδέσματος με μικρές παραλλαγές οδήγησε στο τέλειο αποτέλεσμα! Βιολογικό γιαούρτι σόγιας και ολόφρεσκο βιολογικό αγγουράκι από την ελληνική γη δημιουργούν το πιο νόστιμο τζατζίκι!

 

Συστατικά
- 400g βιολογικό γιαούρτι σόγιας SOJADE
- 250g βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 κ.γ αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό μυλόξυδο BIOLOGIC OILS
- 3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το αγγούρι από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και αυτό με τη σειρά του πάνω από ένα βαθύ μπολ (δε θέλουμε να ακουμπάει στον πάτο). Το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να φύγουν τα υγρά. Το ζουμί που μένει είτε το πίνουμε, είτε το κάνουμε παγάκια για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας.
  2. Προσθέτουμε το αγγούρι καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-tzatziki.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ξεφλουδισμένες βιολογικές πατάτες ΒΙΟΑΓΡΟΣ
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 βιολογικά καρότα ΒΙΟΑΓΡΟΣ
  • 1 λάχανο σε φέτες
  • 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • σπόροι από ρόδι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λάδι, σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ για λεία υφή για να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα, αφού την έχουμε ξαναζεστάνει λίγο και πασπαλίζουμε με σπόρους από ρόδι.
Διάβασε