Υλικά Συνταγής
200ml βιολογικό ρόφημα σόγιας φυσικό The Bridge
200ml βιολογικό καλαμποκέλαιο
50ml βιολογικό ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά για χρώμα
1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το ρόφημα σόφιος φυσικό, το χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα και τον κουρκουμά σε σκόνη και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και ταυτόχρονο ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Προσθέτε κι άλλο λάδι στο μείγμα αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
• Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε επιπλεόν αλάτι, λεμόνι και ξίδι ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε.
• Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Υλικά Συνταγής
1 λίτρο ζεστό νερό
200 γρ. φάβα κίτρινη ΒιοΑγρός
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι & αλάτι
ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1.200 γρ. ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών και 1.200 γρ. νερό)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω βραστό νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Την αφήνουμε μέχρι να βγάλει χρώμα το νερό.
• Σουρώνουμε τη φάβα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
• Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
• Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη φάβα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε κατευθείαν με τον ζωμό. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
• Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
• Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.
• Ρίχνουμε την φάβα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρουμε με ψημένα τοματίνια και κρεμμύδια σε ροδέλες, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι & πιπέρι.
Το τζατζίκι έγινε…vegan! Η συνταγή του ελληνικού παραδοσιακού εδέσματος με μικρές παραλλαγές οδήγησε στο τέλειο αποτέλεσμα! Βιολογικό γιαούρτι σόγιας και ολόφρεσκο βιολογικό αγγουράκι από την ελληνική γη δημιουργούν το πιο νόστιμο τζατζίκι!
Συστατικά
- 400g βιολογικό γιαούρτι σόγιας SOJADE
- 250g βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 κ.γ αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό μυλόξυδο BIOLOGIC OILS
- 3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
Εκτέλεση
Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-tzatziki.html