bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Το τζατζίκι έγινε…vegan! Η συνταγή του ελληνικού παραδοσιακού εδέσματος με μικρές παραλλαγές οδήγησε στο τέλειο αποτέλεσμα! Βιολογικό γιαούρτι σόγιας και ολόφρεσκο βιολογικό αγγουράκι από την ελληνική γη δημιουργούν το πιο νόστιμο τζατζίκι!

 

Συστατικά
- 400g βιολογικό γιαούρτι σόγιας SOJADE
- 250g βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 κ.γ αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό μυλόξυδο BIOLOGIC OILS
- 3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το αγγούρι από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και αυτό με τη σειρά του πάνω από ένα βαθύ μπολ (δε θέλουμε να ακουμπάει στον πάτο). Το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να φύγουν τα υγρά. Το ζουμί που μένει είτε το πίνουμε, είτε το κάνουμε παγάκια για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας.
  2. Προσθέτουμε το αγγούρι καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-tzatziki.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Υλικά:

- 500g βιολογικούς γίγαντες

- 680g ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

- λουκάνικα τόφου από σόγια

- 3 κρεμμύδια

- 2 πιπεριές Φλωρίνης

- 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές)

- 1 πράσινη πιπεριά

- 4 σκ. σκόρδο

- 1 κ.σ καπνιστή, αποξηραμένη ντομάτα

- 1 κ.σ πάπρικα, τσίλι (προεραιτικά)

- βιολογικό ελαιόλαδο

- θαλασσινό αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες
  2. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές

4.10 λεπτά πριν να είναι έτοιμοι προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/gigantes-spetzofai.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Αυτή η ομελέτα χωρίς αυγά εκτός από θρεπτικότατη είναι και πεντανόστιμη. Το βιολογικό ρεβυθάλευρο είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να αποφύγετε ή να  μειώσετε τους υδατάνθρακες, αν θέλετε να αποφεύγετε τη γλουτένη, αν δεν σας αρέσουν τα όσπρια (δεν έχει γεύση από ρεβύθια) και κυρίως αν  αναζητάτε νόστιμες, θρεπτικές και υγιεινές τροφές. Προσθέτουμε  τη διατροφική μαγιά για "τυρένια γεύση" και τα λαχανικά για να είναι πιο δροσερό και χορταστικό το πιάτο. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε ότι υλικό θέλετε (όπως για παράδειγμα κολοκυθάκια, κρεμμύδι, ελιές κ.α).

 

Συστατικά

- 100g βιολογικό ρεβυθάλευρο ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 20g τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι

- 20g διατροφική μαγιά

- 20g ελαιόλαδο

- 200g νερό

- αλάτι

- ελιές σε ροδέλες

- τομάτα κομμένη σε καρέ

- φρέσκο κρεμμυδάκι

- 1/2 κ.γ. ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα μας. Σε μέτρια φωτιά είναι έτοιμη σε 10 λεπτά. Αν έχετε ομελετιέρα ακόμη καλύτερα.

https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-omelete-rebythaleyro.html

Διάβασε