bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Ζυμαρικά οσπρίων και ημίξηρες τομάτες, αλάτι Μεσολογγίου και λίγο σκόρδο και είναι έτοιμη η πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχετε φάει!

 Συστατικά

- 250g βιολογικές βίδες κόκκινης φακής ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 3-4 κ.σ. βιολογική ημίξηρη τομάτα ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- ελαιόλαδο

- θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- τσίλι τριμμένο

- 1- 2 σκελίδες σκόρδο

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε 1- 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε) και τις περνάμε από την πρέσα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο (δεν ανάβουμε ακόμη το μάτι).
  2. Βράζουμε τις βίδες από κόκκινες φακές σε αλατισμένο νερό.
  3. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομματάκια.    
  4. Οι βίδες από κόκκινες φακές είναι έτοιμες σε 4 λεπτά, οπότε στα 2-3 λεπτά ανάβουμε το μάτι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο. 
  5. Αφού έχει κάψει το λάδι, προσέχουμε να μην μαγειρέψουμε το σκόρδο μας για παραπάνω από 1-2 λεπτά, ώστε να μην πικρίσει. Σουρώνουμε τις βίδες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις τομάτες και τσίλι τριμμένο.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/03/skordomakarona-me-liastes-ntomates.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ξεφλουδισμένες βιολογικές πατάτες ΒΙΟΑΓΡΟΣ
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 βιολογικά καρότα ΒΙΟΑΓΡΟΣ
  • 1 λάχανο σε φέτες
  • 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • σπόροι από ρόδι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λάδι, σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ για λεία υφή για να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα, αφού την έχουμε ξαναζεστάνει λίγο και πασπαλίζουμε με σπόρους από ρόδι.
Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά:

- 150g φουντούκια

- 250g χουρμάδες

- 250ml γάλα καρύδας

- 2 κ.σ λάδι καρύδας λιωμένο (προεραιτικά)

- 60g κακάο

- 20g χαρουπάλευρο

- 1/2 κ.γ φυσική βανίλια

- μια τσιμπιά θαλασσινό αλάτι

- 70g σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αδειάζουμε τους χουρμάδες σε ένα πιάτο

  1. Καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα φουντούκια και καβουρδίζουμε για 8-10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς ή για ευκολία, κουνάμε το τηγάνι μπρος-πίσω. Αν τα φουντούκια έχουν φλούδα, όταν θα έχουν καβουρδιστεί, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και έπειτα τρίβουμε τη φλούδα με τα χέρια μας.

 

  1. Τοποθετούμε τα καβουρντισμένα φουντούκια στο μπλέντερ. Προτείνουμε να το κάνετε σε 2 δόσεις. Θρυμματίζουμε λοιπόν πρώτα τα μισά και έπειτα τα υπόλοιπα. Συνεχίζουμε με το μπλέντερ για 2-3 λεπτά ακόμη ώστε να βγουν τα έλαια από τα φουντούκια. Θα χρειαστεί να ανοίγετε το μπλέντερ και να μαζεύετε τον πολτό από τα τοιχώματα. 

 

  1. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο σιρόπι αγαύης ή όποιο γλυκαντικό προτιμάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο


Tip:

- Μπορούμε να χρησιμοποίησουμε μόνο χαρουπάλευρο ή μόνο κακάο ή να βρείτε τη χρυσή τομή αυτών των υλικών, σύμφωνα με το γούστο σας 

Διάβασε