bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Άρθρα

Βιολογικό ρόδι. Τα τρομακτικά οφέλη του superfruit!

Το βιολογικό ρόδι αποτελεί όχι τυχαία το σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, δρα κατά του προστάτη, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως το φυσικό Viagra, που ενισχύει τη λίμπιντο.

Το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στην Περσία. Είναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας και η βοτανική ονομασία του είναι Punica granatum.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Άρθρα

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και το ανοσοποιητικό σύστημα!

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να χτίζουν έναν υγιή οργανισμό από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο ορισμένα διατροφικά στοιχεία συμβάλουν περισσότερο στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους.

Φυσικά καλό είναι να προτιμούνται τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Πρόκειται για ορισμένες «σούπερ-τροφές» οι οποίες περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζονται τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά.

  1. Η κολοκύθα. Είναι ιδανική για τις σούπες λαχανικών και κρεατικών, ενώ είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες.

 

  1. Φακές. Αν κι είναι δύσκολο φαγητό για ένα μωρό, εσείς μπορείτε να τις μαγειρέψετε με ρύζι ή διάφορα λαχανικά.

 

  1. Σπανάκι. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και αντιοξειδωτικά και μπορείτε να το προσθέσετε στις σούπες που μαγειρεύετε για το παιδί σας.

 

  1. Μπρόκολο. Βράστε το και προσθέστε το στον πουρέ του ή στις σούπες του.

 

  1. Μύρτιλλα. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε μαζί με την σούπα του ή να τα πολτοποιήσετε στο γιαούρτι του.

 

  1. Αβοκάντο. Η σύνθεσή του έχει πολλά κοινά με αυτήν του μητρικού γάλακτος. Μπορείτε να το βάλετε μέσα στις φρουτόκρεμες αλλά και μόνο του πάνω σε ψωμί.

 

  1. Γλυκοπατάτα. Είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις των μικρών παιδιών. Ψήστε τις για περίπου 40 λεπτά κι είναι έτοιμες για φάγωμα!

 

  1. Λιναρόσπορος. Μπορείτε να τον βάλετε μαζί με τα δημητριακά του.

 

  1. Σολομός. Πρόκειται για μία εξαιρετική τροφή καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της καρδιάς.

 

  1. Μάνγκο. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, ενώ διατηρεί τα δόντια και τα ούλα υγιή.
Διάβασε
Στην κατηγορία: Άρθρα

Οχι… Δυστυχώς η πίτσα δεν είναι μια από αυτές...

Μπορεί σε κάποιες τροφές να έχει «βγει το όνομα» και η κακή τους φήμη να μας αποτρέπει από το να τις καταναλώσουμε, αν όμως το ψάξουμε καλύτερα θα δούμε ότι τελικά μπορούν να μας ωφελήσουν.

 

Ορισμένες τροφές που θεωρείται πως επιβαρύνουν την υγεία μας όχι μόνο δεν είναι βλαβερές όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά έχουν και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μας ωφελήσουν σε διάφορους τομείς.

 

Ζυμαρικά: είναι το… «καύσιμό» μας

Ξέρουμε όλοι ότι τα ζυμαρικά είναι επεξεργασμένα και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι, όμως, αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού μας και είναι απαραίτητοι για τον εγκέφαλο και το σώμα μας, προκειμένου να λειτουργούν όπως πρέπει.

Θυμηθείτε μόνο πως όσο λιγότερο τα βράσετε, τόσο καλύτερα γιατί ανεβαίνει λιγότερο ο γλυκαιμικός τους δείκτης και άρα δεν προκαλούν μεγάλη και απότομη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, ενώ επίσης τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Ψωμί: επιλέξτε το σωστό

Εδώ και χρόνια περνάμε από φούρνο και κοιτάμε από την άλλη, αφού έχουμε ακούσει και διαβάσει αμέτρητες φορές ότι το ψωμί θα μας προσθέσει κιλά, καταναλώνοντάς το με το φαγητό μας, τη σαλάτα μας κ.λπ. Παρ’ όλο που είναι αλήθεια ότι περιέχει υδατάνθρακες, δεν είναι αυτός ο λόγος που αυξάνεται το βάρος μας.

Τα πυκνής σύστασης ψωμάκια έχουν περίπου 2 με 4 φορές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με μια φέτα ψωμί, λόγω του ότι είναι συμπιεσμένα, οπότε αντί να αποφεύγετε γενικά το ψωμί, καλύτερα να βγάλετε αυτά από τη διατροφή σας.

Μαύρη σοκολάτα: χορταστική και ευεργετική για τη σιλουέτα μας

Όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition and Diabetes, η μαύρη σοκολάτα μας χαρίζει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να πεινάμε λιγότερο, άρα και να τρώμε λιγότερο μετά την κατανάλωσή της.

Στο πλαίσιο της μελέτης ερευνήθηκε η πρόσληψη θερμίδων των συμμετεχόντων μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και βρέθηκε ότι όσοι την προτιμούσαν, κατανάλωναν 17% λιγότερες θερμίδες στο επόμενό τους γεύμα, σε σχέση με αυτούς που διάλεγαν τη σοκολάτα γάλακτος.

Καρύδα: δεν είναι μόνο για τους… ναυαγούς

Σας άρεσε πάντα το άρωμά της και η μυρωδάτη γεύση της, απ’ όσο ξέρετε, όμως, περιέχει αρκετή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών και είναι μια από τις εν δυνάμει βλαβερές τροφές για την υγεία της καρδιάς και των αρτηριών μας.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Παρ’ όλο που η καρύδα περιέχει όντως κορεσμένα λιπαρά, περισσότερο από το 50% αυτών είναι το λαυρικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition αν και αυξάνει την κακή LDL χοληστερόλη, αυξάνει ταυτόχρονα και την καλή LDL ακόμη περισσότερο, μειώνοντας τελικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μπίρα: κι όμως, είναι θρεπτική

Η μπίρα μπορεί να είναι ευεργετική για την καρδιά, μειώνοντας τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων κατά 30%, συν του ότι το κοιλιακό λίπος βρέθηκε λιγότερο σε αυτούς που την κατανάλωναν εντός ορίων. Ο λόγος είναι οι πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) που συναντούμε στο αλκοολούχο αυτό ποτό, αλλά και οι βιταμίνες της.

Καφές: η καφεΐνη σε σωστές δόσεις κάνει καλό

Κατά πάσα πιθανότητα, τον καφέ δεν προσπαθήσατε ποτέ να τον «κόψετε» παρ’ όλο που παλιότερα πιστεύατε ότι σας κάνει κακό. Όπως αποδεικνύεται κάνατε καλά, αφού εκτός του ότι μας προστατεύει από το Αλτσχάιμερ, ο καφές μπορεί να εμποδίσει και την εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος.

Κρασί: προτιμήστε το κόκκινο

Είναι πλέον αρκετές οι μελέτες που έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρασί είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, ευεργετώντας την καρδιά μας, ενώ κάποιοι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορεί να επιβραδύνει τη φθορά των μυών μας. Ξέρατε, όμως, ότι μπορεί να αποτρέψει το κάψιμο από τον ήλιο;

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκουμε στο σταφύλι δρουν έτσι ώστε να σταματούν τη δημιουργία ενζύμων που σκοτώνουν τα κύτταρα του δέρματος. Και πάλι, βέβαια, το «μέτρον άριστον» είναι το… παν.

Διάβασε