bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Υλικά Συνταγής

1 λίτρο ζεστό νερό
200 γρ. φάβα κίτρινη ΒιοΑγρός
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι & αλάτι
ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1.200 γρ. ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών και 1.200 γρ. νερό)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω βραστό νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Την αφήνουμε μέχρι να βγάλει χρώμα το νερό. 
    • Σουρώνουμε τη φάβα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
    • Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη φάβα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε κατευθείαν με τον ζωμό. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
    • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
    • Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.
    • Ρίχνουμε την φάβα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε με ψημένα τοματίνια και κρεμμύδια σε ροδέλες, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι & πιπέρι.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Υλικά Συνταγής

500γρ φασόλια μέτρια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100γρ μικρά άσπρα μανιτάρια καθαρισμένα σε φέτες
4-5 κ.σ. μαϊντανός , ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. σέλερι,  ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ζεστό νερό
400γρ  ντομάτα κον κασέ ή 600γρ φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Αποβραδίς, μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό.
    • Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
    • Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι βάζουμε τα φασόλια, ώστε να καλύπτονται πλήρως με το νερό.
    • Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
    • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Στο μεταξύ, σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, τα μανιτάρια και τη σκελίδα σκόρδο και ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
    • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλερι, το μαϊντανό, 1/2 φλ. ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
    • Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
    • Βγάζουμε πάλι το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τα φασόλια ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε την ντομάτα.
    • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50-60 λεπτά στους 180ο C, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Κυρίως Πιάτα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 καρότο σε κυβάκια
4 σκ. σκόρδο
500γρ ρεβύθια ΒιοΑγρός
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή κον κασέ
1 κλαδάκι θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής για να φουσκώσουν.
    • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε για 30΄ και έπειτα τα στραγγίζουμε.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
    • Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα.
    • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβύθια, το θυμάρι,  το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό.
    • Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβύθια.
    • Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Συμβουλή: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή.

Διάβασε