bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Υλικά Συνταγής
100 γρ. φακές μουλιασμένες σε νερό για 2 ώρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι μακρύ
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.
    • Αλατίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 12- 15 λεπτά.
    • Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε και κρατάμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
    • Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
    • Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.

Διάβασε

Υλικά Συνταγής

500 γρ. φακές ψιλές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
​2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
​2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα
​2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
​2 καρότα τριμμένα
​2 φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
​2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας
​2 δαφνόφυλλα
λίγη ρίγανη
λίγο ξύδι, λίγο ελαιόλαδο & μαϊντανός για το σερβίρισμα
αλάτι & πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
    • Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
    • Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
    • Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
    • Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε με ελιές, φέτα και τραγανό ψωμί.

Διάβασε

Υλικά Συνταγής

500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια ΒιοΑγρός
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
1 αγγουράκι τουρσί σε κύβους
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
    • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το αγγουράκι τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
    • Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
    • Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Διάβασε