bioagros βιολογικά προϊόντα - Ορεκτικά

Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Υλικά Συνταγής
200ml βιολογικό ρόφημα σόγιας φυσικό The Bridge
200ml βιολογικό καλαμποκέλαιο
50ml βιολογικό ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά για χρώμα
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το ρόφημα σόφιος φυσικό, το χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα και τον κουρκουμά σε σκόνη και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και ταυτόχρονο ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Προσθέτε κι άλλο λάδι στο μείγμα αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
• Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε επιπλεόν αλάτι, λεμόνι και ξίδι ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε.
• Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Υλικά Συνταγής

1 λίτρο ζεστό νερό
200 γρ. φάβα κίτρινη ΒιοΑγρός
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι & αλάτι
ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1.200 γρ. ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών και 1.200 γρ. νερό)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω βραστό νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Την αφήνουμε μέχρι να βγάλει χρώμα το νερό. 
    • Σουρώνουμε τη φάβα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
    • Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη φάβα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε κατευθείαν με τον ζωμό. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
    • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
    • Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.
    • Ρίχνουμε την φάβα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε με ψημένα τοματίνια και κρεμμύδια σε ροδέλες, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι & πιπέρι.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Ορεκτικά

Το τζατζίκι έγινε…vegan! Η συνταγή του ελληνικού παραδοσιακού εδέσματος με μικρές παραλλαγές οδήγησε στο τέλειο αποτέλεσμα! Βιολογικό γιαούρτι σόγιας και ολόφρεσκο βιολογικό αγγουράκι από την ελληνική γη δημιουργούν το πιο νόστιμο τζατζίκι!

 

Συστατικά
- 400g βιολογικό γιαούρτι σόγιας SOJADE
- 250g βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 κ.γ αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό μυλόξυδο BIOLOGIC OILS
- 3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το αγγούρι από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και αυτό με τη σειρά του πάνω από ένα βαθύ μπολ (δε θέλουμε να ακουμπάει στον πάτο). Το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να φύγουν τα υγρά. Το ζουμί που μένει είτε το πίνουμε, είτε το κάνουμε παγάκια για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας.
  2. Προσθέτουμε το αγγούρι καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-tzatziki.html

Διάβασε